2016. január 2., szombat

2. évad 8. fejezet



Louis Tomlinson

Idegesen jár a lábam, amíg azt várom, hogy Jenny kijöjjön a rendelőből. Félek tőle, hogy valami komoly baja van a babának, hiszen ok nélkül nem rángatták volna be ilyen hirtelen. Nem értem, hogy miért nem engedte meg, hogy bármelyikünk bemenjen vele. Mi a jó abban, hogy mindennel egyedül akar szembenézni? Mint amikor el akart tűnni mindnyájunk elől… egy nyamvadt félreértés miatt. Annyira szeretnék most mellette lenni. Bár, ha Zaynre nézek, rájövök, hogy ő is. Idegesen járkál fel-alá, amivel kezd az idegeimre menni, amik így is pattanásig feszültek. Ő meg csak oda-vissza, oda-vissza… Ha a nővérkém nem jön ki hamarosan, azt hiszem, hogy itt fogok megbolondulni. Miközben az ajtóra téved a tekintetem, hátha sikerül megszuggerálnom, hogy kinyíljon, észreveszem, hogy a kilincs megmozdul. Idegesen felpattanok, és érzékelem, hogy mozdulatomra a barátom is arra kapja a fejét, ahonnan a mind a kettőnk száméra fontos lányt várjuk. Az ajtó végre kinyílik, és egy leszegett fejű Jenny lép ki rajta.
- Mi történt? – lép elé Zayn. – Mi volt? – hangjából csak úgy süt az aggodalom és a féltés. Hihetetlen, hogy még csak most szembesült a ténnyel, hogy apuka lesz, mégis, már most annyi törődés és szeretet süt a hangjából, hogy az elmondhatatlan.
- Nem számít, csak mennyünk innen – válaszolja Jenny, de még mindig a földet bámulja, miközben feszülten próbálja kikerülni az előtte álló szerelmét, aki viszont ezt nem hagyja. Elkapja finoman a karját.
- Ne mondd ezt! Mi történt? Mit mondtak? Látom, hogy van valami! – kezdi idegesen faggatni.
- Csak menjünk már innen! – kapja a választ, miközben a nővérkém már ki is szabadítja a karját, és gyors léptekkel indul a lift felé. Sokan várnak a felvonóra, így egy gyors irányváltással a lépcső felé fordul, majd kicsapja az ajtót, és már a kihalt lépcsőházban is találja magát. Mi meg, mint két pincsi, loholunk utána. A haverom ezt megunva ismét a keze után kap, de a nagy lendülete miatt majdnem ő esik le a lépcsőn.
- Mondd már el, hogy mi van! Most! – kérleli, mire végre Jenny ránéz, és még én is látom, hogy könnyes a szeme.
- Baj van! Nagyon nagy baj! – robban ki belőle a zokogás.
- Mi történt? – tényleg megőrülök ettől a bizonytalanságtól. Ha nem lenne terhes, most megráznám, hogy térjen észhez, és mondja már el végre, hogy mi van, de így ezt nem tehetem.
- A Down-teszt eredménye elkallódott valahogy. Most került a dokihoz. Valószínű… valószínű, hogy… - és megint elhallgat. Megőrjít!
- Mi a valószínű? – kérdez rá a lényegre Zayn.
- Az, hogy Down-kóros a baba.
- Tessék? Micsoda? – sápad le teljesen a srác, bár én is érzem, hogy az összes vér kifut az arcomból. Nem lehet, hogy az első baba elment, ez pedig beteg legyen! Ennyire nem verheti őket a sors! Ezt a testvérem nem fogja tudni ép ésszel átvészelni!
- Valószínű, hogy beteg a baba – szipogja Jenny, miközben Zayn szorosan magához szorítja, én pedig csak nézem őket. Figyelem, ahogy kétségbeesve kapaszkodnak egymásba. A tetvéremet rázza a zokogás, a barátom pedig idegesen nyel nagyokat, hogy férfiasan visszatartsa a kiborulását. A szeme így is könnyekkel telik meg. Én pedig csak nézem őket, és próbálom feldolgozni a hallottakat. De hát ez nem lehet! Nem! Nem lehet megint baj! Ennek a babának egészségesen meg kell születnie! Nem lehet ennek is baja!
- Mi az, hogy valószínű? Mennyire valószínű? - hallom a saját hangom, amin én magam is meglepődöm.
- Nagy a valószínűsége. De mennyünk már innen! - néz rám esedezve.
- Az istenért! Legalább azt mondd meg, hogy most mi a helyzet! - rimánkodik neki Zayn.
- Be kellene jönnöm holnap magzatvízvételre, aminek megsürgetik az eredményét, hogy ha tényleg az, akkor még most, gyorsan lehessen valamit csinálni.
- Valamit csinálni? Mit? - kérdi lefagyva a haverom.
- Ha tényleg az, akkor most még elvetethetem. Azaz, megindítják a szülést, és mivel még korai, így a baba meghal, ha megszületik. De én ezt nem akarom! Ez az én babám! Nem érdekel, hogy mi lesz! Én akarom őt! Lehet, hogy be sem jövök a holnapi vizsgáltra, mert az is kockázatos. Könnyen okozhat vetélést. Nem akarok kockáztatni!
- Te normális vagy? - nézek rá ledöbbenve. - Igen is, hogy bejössz holnap, jövünk veled mi is, és megcsináltatod azt a nyamvadt vizsgálatot! Nehogy kitaláld már, hogy a maradék időt kétségek közt vergődve fogjuk eltölteni! Igen is tudni kell, hogy mi a helyzet! Az meg lehet, hogy csúnya dolog, amit mondani fogok, de ha tényleg beteg, akkor pedig gondolkozz el azon, hogy oké, hogy te akarod őt, de el fogod tudni viselni egy életen át, hogy van egy beteg gyereked? Végig fogod tudni nézni, hogy szenved, hogy nem élhet normális életet? Komolyan így gondolod? Szenvedésre ítélnéd őt is, és magatokat is egy életre?
- Ne mondd ezt! A testvérem vagy, szeretlek, de nem mondhatod meg, hogy mit tegyek! Ő az én kicsi babám! És én akarom őt! A vizsgálatról pedig annyit, hogy majd én ezt eldöntöm! Nem téged akarnak hasba szúrni egy hatalmas tűvel, hogy mintát vegyenek a magzatvízből! Nem a te gyereked életét akarják ezzel kockáztatni! - förmed rám.
- Oké, próbáljatok meg megnyugodni mind a ketten! Gyerünk haza, és majd otthon átbeszéljük ezt! Ennek nem itt, és nem most van itt az ideje! Gyertek!
Lassan megindulunk kifelé, miközben az én agyam csak kattog. Tényleg önző lennék? Máshogy gondolnám, ha az én gyerekemről lenne szó? De az ő érdekeit kell nézni! Azét a pici babáét! Jó lenne neki, ha betegen születne? Lehet, hogy nem tudna úgy kommunikálni, mint a többi gyerek. Az is lehet, hogy kiközösítenék. Sőt! Ha belegondolunk az emberi butaságba, és a nagy tökéletesre törekedésbe, akkor valószínű, hogy kiközösítenék, hiszen más lenne, mint az átlag. És ami más, az sokak szerint rossz... Egy kisgyermek lehet rossz? Nem hiszem, bár ez szerintem sokakat nem érdekelne... Más lenne... és kész. Ez elég indok az ostoba embereknek. Ráadásul híres szülő gyereke... hatalmas bulvárhír lenne. És Jenny meg Zayn? Végig tudnák nézni, hogy szenved a kicsi? Tudnák kezelni a helyzetet? Tudja ezt bárki is nyugodtan kezelni? Nem hiszem. Nem hiszem el, hogy akinek ilyen beteg gyermeke van, nem kívánja azt minden nap, minden óra, minden percében, hogy bárcsak neki is egészséges kicsikéje lenne, bárcsak mindent megtehetne vele, mint a többi szülő. Bárcsak... Túl sok a bárcsak. Bárcsak holnap elmenne a vizsgálatra, és kiderülne, hogy az egész egy tévedés. Mert ugye az? Ahogy nézem őket, ahogy előttem mennek, ahogy Zayn támogatja a nővéremet, ahogy az az arcát a srác mellkasába fúrja, hogy elrejtse mások elől a könnyeit, bár a megereszkedett vállai, a megtört tartása és a zokogástól néha-néha megrázkódó teste elárulja. Elárulja a hatalmas szenvedést, amin keresztülmegy. A haveromat pedig csak csodálni tudom. Rajta is látom a kínlódást, látom, hogy legszívesebben ő is magába fordulna, de erős marad... Jennyért. Hogy tartsa benne a lelket. Hogy méltó párja legyen, hogy támogatni tudja, miközben az ő szíve is majd megszakad a gyermekéért. Azért a csöppségről, akiről nem rég szerzett tudomást. És ez elkeserítő. Szenvedtek már annyit, és mégis... mégis megint egy újabb sorscsapást kell elviselniük. Vajon mennyit bírnak még el?

Sziasztok!
Remélem tetszett a rész! Sajnálom a kimaradást, de köszönöm a sok komit! Hamarosan válaszolok is rájuk.
Hogy teltek az ünnepek? Remélem jól éreztétek magatokat. Mit hozott a Jézuska? 
És a szilveszteretek hogy telt? Buliztatok, vagy otthon, csendesen... Gondolom az első. És ezúton kívánnék mindenkinek nagyon boldog, egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet! Kívánom, hogy minden, amit szeretnétek teljesüljön az új éveben! 
Komikat sok szeretettel várom, na meg az ünnepi beszámolókat is! 
Imádlak Titeket, és nayon szépen köszönöm a türelmeteket!
Puszi: Klau

12 megjegyzés:

  1. Hajajaaaaaaaaaaaaaaaaaj. Hát ez szuper rész lett! Persze, a téma kissé depresszív de nagyon jó volt. Tetszett a Louis szemszög, meg a csavar is. De ajánlom neked hogy te ajánld Jennynek hogy elmenjen arra a rohadt vizsgálatra mert nem hogy ők, de mi se bírjuk ki a kétes állapotot a szülésig:D Zayn szemszöget is szívesen várok, vagy Jenny szemszöget. Jaj, azért remélem őket kibékíted, ha már ilyen csavart képes voltál bele rakni. EZ A MINIMUM amit elvárok cserébe az ideggörcsért:D Imádás van! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Hát, a kövi pár fejezet kissé depresszív lesz. Az óhajodra a kövi fejezet Zayn szemszög, utána pedig Jenny szemszöge jön. Remélem, így meg leszel velem elégedve! :)
      Hát, Te csak ne várj el tőlem semmit az ideggörcsért! Te ezerszer többet okoztál már nekem agyfaszt, mint én neked! :)
      Puszi: Klau

      Törlés
  2. Kedves Klau M!
    Frenetikusan ìrtal meg egy igen nehez 'témát'!
    Es mindenben teljesen igszad van...
    Elkepeszto vagy!

    A karacsonyi unnepek jol teltek remelem neked is!

    A szilvesztert csaladi korbe unnepeltem.

    Szeretetben Sikerekbem Boldog Bekes Uj Esztendot Kivanok Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Hát, a nehéz témát még boncolgatom kicsit a következő fejezetek során, és megsúgom, hogy nem légbölkapott infók alapján íródnak ezek a részek, legnagyobb sajnálatomra.
      Hát, nálam a karácsonyi ünnepek rohanásból állnak, úgyhogy annyira már nem szeretem ezt az ünnepet, mint régebben, de túl vagyunk ezen is! :)
      Puszi: Klau

      Törlés
  3. Esküszöm vissza adom az ajándékaimat, amiket kaptam és kérek helyette egy új idegrendszert, mert kicsináltad. Miééééééért?! Miért kell kétségbe ejteni? Legyen egészséges a baba, béküljenek ki Jenny-ék, házasodjanak össze és legyen minden happy! És nem utolsó sorban... Menjen el arra a nyamvadt vizsgálatra!
    Na jó! Nagyából ennyi lenne a kitörésem... Nagyából!
    Az ünnepek jól teltek, szilveszterkor végre nem itthon voltam és ihattam egy keveset. Mondjuk az éjféli pezsgő után már eléggé akadozva beszéltem... Na mindegy! :D
    És neked hogy teltek az ünnepek? :3
    És szerintem megéri várni a részre! :)
    Még egyszer Boldog Új évet! ☺
    Imádlak! :3 ♥
    ölelés:One Girl

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Miket kaptál? Ne add vissza őket! Inkább hozom is perceken belül az új részt, bár nem leszel szerintem ettől sem nyugodtabb.
      Az ünnepek nálam már előtte is, közben is, na meg utána is rohanásból állt, meg kapkodásból, de túlvagyok rajtuk! :)
      Olyan meg kell néha, hogy kicsit akadozzon a nyelved, de azért ott nem árt megállni! :)
      Imádlak! <3
      Puszi: Klau

      Törlés
  4. Sziaaaa (:
    Én személy szerint egy házibuliban voltam szilveszterkor ,ahol öszzejöttem egy fiúval ,aki már elsős kororm óta tetszik (: Szóval a szilveszter iszonyatos jó volt .
    Nekem nagyon tetszik ez a rész ,személy szerint ,ha nekem lenne beteg a babám akkor elvetetném ,mert nem bírnám nézni ,hogy szenved ,és majd 30 éves korában is én gondozom .Szóval én Louis véleményét /elképzelését tartom a legjobbnak. Viszatérve a baba sorsára ,nagyon relatív és egyén függő ,hogy ilyen helyzetbe ki mit dönt . Jennyt is megértem hisz az első terhessége se sült el valami jól .):
    Viszont ez a rész nagyon jó lett ,és tetszik benne ez a fordulat ( -> hogy beteg a kicsi).Relmélem gyorsan hozod az új részt.
    Nagyon sok puszi és ölelés:
    Berni 🎆

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy ilyen jól sikerült a szilvesztered! :) Remélem, hogy nem okoz csalódást a srác! :)
      Hát igen. Ez egyén függő, de én is úgy gondolom, hogy egy beteg babának nem csak a saját élete a nehéz, de a közvetlen környezetéé is.
      Örülök, hogy tetszett, és mindjárt kirakom a kövi részt is! :)
      Puszi: Klau

      Törlés
  5. Hali!:)
    Huhh. Eszméletesen hiper-szuper fantasztikus rész lett.
    Viszont teljes mértékben kiakadtam, újabb és újabb agyfaszokat kapok. Szegény baba, miért? Lehet, hogy csak 14 éves vagyok, de annyira sírhatnékom támadt amikor olvastam, hogy nagy valószínűséggel beteg, kérlek mond, hogy egészséges lesz. Jenny remélem azért meggondolja és elmegy arra a vizsgálatra, hogy ne keljen nekünk is remegő hasizmokkal várni mi lesz. Na meg Zayn-nek és Louis-nak. Lou nagyszerű öcsi. Zayn pedig hihetetlen <3
    Hogy telt a Karácsony?^^
    Milyen volt a Szilveszter?:3
    Sikerekben és szeretetben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok! ♥
    Imádlak <3
    Ölel és puszil: Emy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett a rész. :)
      Hát, a köviből kiderül, hogy elmegy-e a vizsgálatra, és ami a legjobb, mindjárt rakom is ki a részt! Bár, ha ezen majdnem sírtál, akkor tartok tőle, hogy a kövi két rész sem lesz különb számodra, hiszen most kicsit belenézünk majd Zayn fejébe, utána pedig Jenny szemszög jön. Annyit megsúgok, hogy ez a két fejezet kész is van, vagyis a másodikat már csak átolvasnom kell, úgyhogy most nem lesznek hatalmas kihagyások. :)
      Hát a karácsony nálam a rohanás időszaka, de túl vagyok rajta. :)
      A szilveszter csendes, nyugis szerencsére. Itthon voltunk páran. Iszogattunk, beszélgettünk, de jó volt! :)
      És a tied?
      Imádlak! <3
      Puszi: Klau

      Törlés
  6. Szia :)
    Először is szeretnék nagyon boldog új évet kívánni! :)
    Két napja találtam rá a blogodra és ezalatt a két nap alatt el is olvastam az eddigi összes részt.
    Mostanában nem igazán kötnek le a blogok, de a tiéd sikeresen megfogott. Teljesen át tudom éli az egészet és néhány gondolatoddal tanácsot is adsz nekem és segítesz megoldani vele a gondjaimat vagy adsz egy kisebb löketet a jó irány felé. Olyan dolgok is vannak ebben a történetben amik velem vagy a családom valamelyik tagjával is már megtörtént. Képes vagy arra, hogy az írásoddal érzelmeket válts ki belőlem és nálam az ilyen nagyon ritka.
    Fantasztikus az egész történet! Imádom! :)
    Remélem még nagyon-nagyon sokáig olvashatom, azt se bánnám ha még minimum 10 éven keresztül folytatódna a Jenny és Zayn története. :D Ajánlani fogom az én olvasóimnak is ;)
    Imádom ahogy írsz és imádlak téged is!♥ (szívesen megismernélek)
    Rendszeres olvasód lettem :)
    Kíváncsian várom a folytatást!
    Puszii :* ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy idetaláltál, és hogy ennyire tetszik a történet! Annak pedig még jobban, hogy sikerült érzelmeket kiváltanom belőled.
      Hát, sokáig már nem fogod olvasni ezt, mert hamarosan vége, de utána teljes erőbedobással esek neki a másik sztorimnak, amit most kicsit pihentetek, hogy ennek a végére érjünk minél előbb. :)
      Google+ on keress meg. Ugyan ezen a néven vagyok fent. Hangoutson elég gyakran el lehet érni. :)
      Köszönöm, hogy rendszeres olvasóm lettél! :)
      Folytatás pedig most kerül fel kb. 2 perc múlva! :)
      Puszi: Klau

      Törlés